Fördelar med dubbade vinterdäck

Diskussioner om dubbade eller odubbade vinterdäck kommer kanske aldrig att sluta. De flesta människor har en bestämd åsikt och det är helt enkelt två olika läger. Vad som är fördelarna med dubbade vinterdäck baserat på fakta kommer du att kunna läsa om i denna text. Det finns flera aspekter att tänka på.

Dubbdäck är ett säkert val

Dubbdäck är rent generellt sett som ett säkert val när vinterväglag råder. Det är av den enkla anledningen att dubbat tar bättre på isiga underlag. Du som åker långa sträckor och kan stöta på varierande väglag rekommenderas att använda dubbade vinterdäck. Då är du beredd på det mesta och slipper bli överraskad.

Dubbade vinterdäck för den som övningskör

Om ni är i den perioden att en i familjen ska till och övningsköra rekommenderas dubbade vinterdäck. Då det finns bevis på att dubbat alltid tar bäst på is är det för hela familjens säkerhet. En isfläck kan vara väl gömd under ett litet lager snö. Det är skönt för den som är osäker att ha lite extra grepp tack vare dubbdäcken.

Dubbade vinterdäck är väldigt bra

Dubbade vinterdäck är bra för dem som åker mycket. Kanske på en fjällsemester ibland. Det är också bra för föraren som är mer ovan och därför behöver lite mer hjälp. Dubbade vinterdäck kan ses som en extra försäkring till att ta sig fram. Branta backar i fjällmiljö är ett bra exempel på miljöer som kan testa den allra skickligaste förarens kunskaper.