Om Nokian Tyres

Nokian är ett väletablerat och pålitligt däckmärke. Med en aktie som stadigt går uppåt kan man lita på att det här är ett stabilt företag som kan leverera. Nokian finns både i Sverige, Finland, Ryssland och i övriga Norden likväl som i övriga Europa. Var deras kunder finns berättar också något om deras produkter och dess egenskaper. Sina fabriker har de i Finland och i Ryssland, vilket gör att däcken inte behöver fraktas onödigt långa vägar innan man kan köpa dem.

Historien bakom Nokian

Nokian grundades i Helsingfors 1898 som Suomen Gummitehdas. Till en början fokuserade man mycket på cykeldäck, eftersom det var det vanligaste fordonet under den tiden. Några tiotals år senare, 1934 tillverkade man världens första lastbilsdäck. Idag finns det ett känt Nokian däck vid namn Hakkapelitta. Föregångaren till detta däck skapades redan 1934 vid namn Kelirengas. 1995 blev företaget Nokian Renkaat Oy, och har sedan dess vuxit sig större och större.

Den första fabriken finns belägen i Finland, medan deras andra fabrik öppnades i Ryssland år 2005. Tio år senare, år 2015, är Nokian först ut i hela världen med att skapa ett vinterdäck som får EU-märkning i A-klass på alla områden. 2017 släppte de en andra och uppdaterad generation av sina mest populära däck Hakkanpelitta och 9 och Nokian Hakkapelitta 9 SUV. Alla däck de tillverkar har de producerat med ett medvetet miljötänk, för att vi både skall vara säkra på vägarna och för att rädda naturen.

Urvalet av Nokian däck

Nokian gör däck för de flesta vanliga biltyper. I deras sortiment kan man hitta däck som passar SUV och personbilar. De har ett brett sortiment, vilket gör att man oftast kommer hitta de däck man vill ha i sin egen dimension. Man kan även hitta däck som passar för lastbilar, och däck som skall klara av att bära en väldigt tung last. Nokian gör också däck för lätta lastbilar.

Eftersom Nokian är den första tillverkaren att någonsin göra däck för lastbilar, kan man lita på att däcken har en hög kvalitet. Oavsett vilken typ av däck man söker kan man enkelt göra en sökning på deras hemsida där deras kompletta utbud visas. Nokian har dessutom en nöjdhetsgaranti på sina sommardäck i Hakka-serien. Det innebär att du kan prova däcken i 14 dagar, och om du inte är nöjd får du byta dem till en uppsättning andra däck utan att du behöver betala för monteringskostnaderna.

Varför de blivit så populära

Nokian specialiserar sig som det enda företaget i världen på nordiska väderförhållanden. Det har gjort dem till ett självklart val för många bilister i Sverige. Vi har som bekant väldigt varierande och ibland ytterst svåra väderförhållanden här, vilket gör att våra däck behöver ha en hög prestanda och klara av många olika väglag. Att köra med Nokian däck under bilen innebär att man kan känna sig trygg eftersom de är framtagna för att passa våra förhållanden.